Geert Bierling

Geert Bierling

Geert Bierling (*1956) studeerde orgel, piano, klavecimbel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium en beiaard aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht. Hij werd in 1989 onderscheiden met een zilveren medaille door de Parijse Academie 'Arts, Sciences, Lettres' voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Hij is sinds 1990 stadsbeiaardier van Rotterdam en kreeg in I996 zijn aanstelling als stadsorganist van Rotterdam. Hij is de vaste bespeler van het Standaart-concertorgel in de Burgerzaal van het Stadhuis en het vierklaviers Flentrop-orgel in Concertgebouw De Doelen. Geert Bierling maakte de afgelopen jaren naam als solist in een eigen serie 'Concerts Populaires' op het grote Doelenorgel en het hoofdorgel in de Laurenskerk waarbij hij ruim tweehonderd orkestbewerkingen uitvoerde.
Als klavecinist, organist en harmoniumspeler is hij zowel solistisch als in ensemble verband actief. Zo treedt hij regelmatig op met musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Stadsblazers van Rotterdam en met het Nieuw Trombone Collectief
Geert Bierling is als docent orgel & klavecimbel verbonden aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.

< Organisten