Femke de Graaf

Femke de Graaf


Femke de Graaf (1979) begon op 6-jarige leeftijd met pianoles bij Lilian Lotichius. In 1997 startte zij haar conservatoriumopleiding bij Mila Baslawskaja, aanvankelijk aan het Rotterdams Conservatorium, en vanaf 2000 aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens haar studie werd de interesse voor het werken met zangers gewekt. Femke vormt sinds 2001 een vast duo met sopraan Francis van Broekhuizen, met wie zij sinds 2003 ook verbonden is aan de Vereniging Vrienden van het Lied. Zij volgde masterclasses voor liedbegeleiding bij o.a. Roger Vignoles, Rudolf Jansen, Kelvin Grout, Graham Johnson en Thomas Quasthoff. In 2003 behaalde zij haar bachelordiploma en werd toegelaten tot de Master met specialisatie liedbegeleiding en opera-coaching. In het kader van deze opleiding werkte zij als repetitor bij De Nieuwe Opera Academie en als vocal coach bij zomercursussen van Paula de Wit. Haar docenten waren Rudolf Jansen, Han-Louis Meijer en Mila Baslawskaja. In 2005 studeerde zij af. 
Femke was van 2005 tot 2009 verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam als correpetitor van de Sweelinck Academie, een opleiding voor jong talent. In seizoen 2006/2007 speelde zij mee in een serie kindervoorstellingen 'Trompet voor Olifant'. In 2008 speelde zij de voorstelling 'Komponistenliebe' met bariton Willem de Vries en actrice Hanneke Riemens, in de regie van Gusta Teengs-Gerritsen.
Femke werkt o.a. samen met violiste Lieke te Winkel, fluitiste Romana Goumare, zangers Francis van Broekhuizen en Willem de Vries. In het seizoen 2009/2010 gaat zij ook concerten geven met cellist Chris van Balen en violiste Eke van Spiegel, beiden leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest

< Andere Misici